ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Το κάθε χαλί που έρχεται στο χώρο μας είναι μοναδικό, γιατί είναι ιδιαίτερη η ποιότητα και οι ανάγκες του. Γι’ αυτό απαιτήτε ειδικευμένος και όχι γενικευμένος τρόπος καθαρισμού. Έτσι η πολυετή πείρα μας, μας καθιστά ειδικούς για τα χαλία σας.
Το έμπειρο προσωπικό μας χρησιμοποιόντας τα απαραίτητα μηχανήματα που απαιτούνται (ηλεκτρικές βούρτσες καθαρίσμου χαλιών, περιστροφικός στηπτήρας στεγνωτήρια χαλιών) και τα βιολογικά – αντιαλεργικά απορριπαντικά που σέβονται τα χαλιά σας αλλά και εσάς δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Επιπλέον γίνεται στα χαλία σας απολύμανση για προστασία από τα βακτηρίδια, τους μικροοργανισμούς και το σκόρο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΚΕΔΩΝ

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των λεκέδων, η άμεση αντίδραση είναι ο βασικότερος παράγοντας. Για αυτό πρέπει πάντα να έχετε τα παρακάτω είδη: λευκό βαμβακερό ύφασμα, βούρτσα με φυσικές ίνες, σφουγγάρι, λευκό ξύδι, υγρό στεγνοκαθαριστικό ( DRY), υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ξελεκιαστικό, αμμωνία, και τον πολυχρήσιμο οδηγό καθαριότητας που κρατάτε στα χέρια σας.

Μόλις δημιουργηθεί ο λεκές, επέμβετε άμεσα.

Μην το αφήσετε για αύριο, μπορεί να είναι αργά. Πριν επιχειρήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ δοκιμάστε με το λευκό βαμβακερό ύφασμα, εμποτισμένο με το προτεινόμενο ανά περίπτωση υγρό ξελεκιαστικό που θα χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν ξεβάφει. Αν εμφανιστεί χρώμα μην επιχειρήσετε να κάνετε καμία επέμβαση αλλά να μας τηλεφωνήσετε αμέσως.

Αν δεν υπάρξει πρόβλημα ακολουθήστε τις παρακάτω) οδηγίες με την ακριβή σειρά τους:
1. Απορροφήστε τους υγρούς λεκέδες με ένα απορροφητικό πανί ή χαρτί, απαλά και χωρίς να τρίβετε (ταμπονάροντας). Ποτέ μην τρίβετε, ξύνετε ή χρησιμοποιείτε βούρτσα στους λεκέδες.
2. Απομακρύνετε τις περιττές στερεές βρωμιές με την ηλεκτρική σκούπα ή με ένα κουτάλι.
3. Με το λευκό βαμβακερό ύφασμα καθαρίστε τον λεκέ από την περιφέρεια προς το κέντρο, για να μην απλωθεί. Ποτέ μην μουσκεύετε περισσότερο από το κανονικό. Μην βιάζεστε. Ορισμένοι λεκέδες είναι επίμονοι και για αυτό χρειάζεται ο καθαρισμός τους να γίνεται σιγά σιγά.
4. Αν ο λεκές εμφανιστεί ξανά, επαναλάβετε τον καθαρισμό με τον ίδιο τρόπο.
5. Μετά τον καθαρισμό του λεκέ, αφαιρέστε την υγρασία με απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε με ανεμιστήρα ή πιστολάκι μαλλιών.
6. Τέλος επαναφέρετε το πέλος στην αρχική του κατάσταση με την βοήθεια της βούρτσας.

  1. Ποτέ μην περπατάτε πάνω αν δεν έχει στεγνώσει.
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΚΕΔΩΝ

Οι αριθμοί αφορούν τη σειρά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα καθαρισμού: πχ ΑΙΜΑ: πρώτα (1) υγρό απορρυπαντικό, μετά (2) αμμωνία, κατόπιν (3) λευκό ξύδι.

ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

Υγρό απορρυπαντικού πλυντηρίου: I κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό με 2 ποτήρια χλιαρό νερό. Ποτέ ζεστό ή καυτό.

Λευκού ξυδιού: 1 μέρος ξύδι με 2 μέρη κρύο νερό.
Αμμωνίας: 1 κουταλάκι της σούπας σπιτική αμμωνία με 1 ποτήρι χλιαρό νερό.

Προσοχή μόνο λευκό ξύδι, οποιοδήποτε άλλο ξύδι είναι ακατάλληλο.

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΧΑΛΙΩΝ

Επίσης , υπάρχουν έμπειροι τεχνίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν κάθε τύπου επιδιόρθωση που έχει ανάγκη το χαλί σας για να σας το κάνουμε καινούργιο.

ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για την φύλαξη των χαλιών σας σε άριστες συνθήκες, καθώς είναι και ασφαλισμένα από κλοπή και πυρκαγιά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Κάθε εβδομάδα είναι απαραίτητη η χρήση μηχανήματος καθαρισμού (ηλεκτρική σκούπα) πάντα προς τη φορά του πέλους, για να μπορεί να απομακρύνει την βαθιά βρωμιά (σκόνη, χνούδι).

Για καλύτερη συντήρηση των χαλιών σας ακολουθήστε τις συμβουλές μας.

1. Η ισχύς της ηλεκτρικής σας σκούπας να μην ξεπερνά τα 700w.
2. Ποτέ να μην πιέζεται το πέλμα της ηλεκτρικής σας σκούπας πάνω στα μεταξωτά ή σύμμεικτα χαλιά και υφάσματα.
3. Μην χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό πέλμα (χτυπητήρι) πάνω στα χαλιά παρά μόνο από την ανάποδη όψη.
4. Στα μεταξωτά χαλιά χρησιμοποιείστε για καθημερινή χρήση ή εβδομαδιαία συντήρηση, μία απαλή βούρτσα χειρός από φυσικές ίνες ή νάιλον και πάντα προς τη φορά του πέλους.
5. Μία φορά τον μήνα είναι απαραίτητο ένα ελαφρύ τίναγμα με το χέρι, ή πολύ ελαφρύ χτύπημα πάντα από την πίσω πλευρά.
6. Ο καθαρισμός του χώρου κάτω από το χαλί είναι επίσης απαραίτητος.
7. Είναι καλό για τα χαλιά σας να αερίζονται και να εκτίθενται στον ήλιο μόνο για λίγες ώρες. Η υψηλή θερμοκρασία και η άμεση επαφή με το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεθωριάζει τα χρώματα τους και είναι καταστροφική.
8. Η παρατεταμένη υγρασία, δημιουργεί μύκητες και μούχλα, για αυτό πρέπει να προσέχετε διαρροές από καλοριφέρ και επίσης να μην τοποθετείται πάνω στα χαλιά σας γλάστρες.
9. Για να αποφύγουν τα σημάδια που αφήνουν τα έπιπλα πάνω στο χαλί σας πρέπει να τα μετακινείται ανά χρονικά διαστήματα μερικούς πόντους. Έτσι δίνετε τη δυνατότητα στο πέλος να ξαναβρίσκει το σχήμα του. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να υγραίνετε ελαφρά με ένα βρεγμένο πανί τα μέρη που έχει κάτσει το πέλος.