ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΚΕΔΩΝ

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των λεκέδων, η άμεση αντίδραση είναι ο βασικότερος παράγοντας. Για αυτό πρέπει πάντα να έχετε τα παρακάτω είδη: λευκό βαμβακερό ύφασμα, βούρτσα με φυσικές ίνες, σφουγγάρι, λευκό ξύδι, υγρό στεγνοκαθαριστικό ( DRY), υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ξελεκιαστικό, αμμωνία, και τον πολυχρήσιμο οδηγό καθαριότητας που κρατάτε στα χέρια σας.

Μόλις δημιουργηθεί ο λεκές, επέμβετε άμεσα.

Μην το αφήσετε για αύριο, μπορεί να είναι αργά. Πριν επιχειρήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ δοκιμάστε με το λευκό βαμβακερό ύφασμα, εμποτισμένο με το προτεινόμενο ανά περίπτωση υγρό ξελεκιαστικό που θα χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν ξεβάφει. Αν εμφανιστεί χρώμα μην επιχειρήσετε να κάνετε καμία επέμβαση αλλά να μας τηλεφωνήσετε αμέσως.

Αν δεν υπάρξει πρόβλημα ακολουθήστε τις παρακάτω) οδηγίες με την ακριβή σειρά τους:
1. Απορροφήστε τους υγρούς λεκέδες με ένα απορροφητικό πανί ή χαρτί, απαλά και χωρίς να τρίβετε (ταμπονάροντας). Ποτέ μην τρίβετε, ξύνετε ή χρησιμοποιείτε βούρτσα στους λεκέδες.
2. Απομακρύνετε τις περιττές στερεές βρωμιές με την ηλεκτρική σκούπα ή με ένα κουτάλι.
3. Με το λευκό βαμβακερό ύφασμα καθαρίστε τον λεκέ από την περιφέρεια προς το κέντρο, για να μην απλωθεί. Ποτέ μην μουσκεύετε περισσότερο από το κανονικό. Μην βιάζεστε. Ορισμένοι λεκέδες είναι επίμονοι και για αυτό χρειάζεται ο καθαρισμός τους να γίνεται σιγά σιγά.
4. Αν ο λεκές εμφανιστεί ξανά, επαναλάβετε τον καθαρισμό με τον ίδιο τρόπο.
5. Μετά τον καθαρισμό του λεκέ, αφαιρέστε την υγρασία με απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε με ανεμιστήρα ή πιστολάκι μαλλιών.
6. Τέλος επαναφέρετε το πέλος στην αρχική του κατάσταση με την βοήθεια της βούρτσας.

7.Ποτέ μην περπατάτε πάνω αν δεν έχει στεγνώσει.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΚΕΔΩΝ

Οι αριθμοί αφορούν τη σειρά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα καθαρισμού: πχ ΑΙΜΑ: πρώτα (1) υγρό απορρυπαντικό, μετά (2) αμμωνία, κατόπιν (3) λευκό ξύδι.

ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

Υγρό απορρυπαντικού πλυντηρίου: I κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό με 2 ποτήρια χλιαρό νερό. Ποτέ ζεστό ή καυτό.

Λευκού ξυδιού: 1 μέρος ξύδι με 2 μέρη κρύο νερό.
Αμμωνίας: 1 κουταλάκι της σούπας σπιτική αμμωνία με 1 ποτήρι χλιαρό νερό.

Προσοχή μόνο λευκό ξύδι, οποιοδήποτε άλλο ξύδι είναι ακατάλληλο.